BEGINPAGINA BIJ UW FAVORIETEN CONTACT OPNEMEN
OVER MANDALA
Een mandala is een complex abstract ontwerp dat meestal een ronde vorm heeft. Het woord komt uit de klassieke Indiase taal van het Sanskriet en het betekent Cirkel. Mandala’s hebben over het algemeen een herkenbaar middelpunt waaruit een reeks afbeeldingen, symbolen en vormen straalt.

Een Mandala is een symbool van eenheid en heelheid. Vanaf het begin der tijd is de cirkel al van groot belang in elke cultuur en de mandala is de hoogste vorm van de verenigde cirkel en wordt gebruikt in de magie en meditatie over de hele wereld.

Mandala’s werden oorspronkelijk gebruikt door de Tibetaanse boeddhistische monniken die ze gebruikten bij het mediteren. Maar we zien mandala’s ook vaak terug in het christendom. Zij gebruikten ze in de ramen van kerken en kathedralen. Ook zijn er veel mooie mandala’s uit de Keltische tijd, waar men vooral vlechten en knopen binnen de cirkel gebruikte.

Het was de psychiater Carl Gustav Jung die ontdekte dat mandala’s ook een genezende en vormende kracht hebben. De Mandala tekeningen hebben dan ook positieve effecten bij zowel jong als oud en ze geven onder andere harmonie, rust en evenwicht. Ook kan het inkleuren van de mandala’s de concentratie en creativiteit stimuleren en ze helpen bij kleine kinderen om hun energie te bundelen. Ze worden door het kleuren rustiger en meer ontspannen.

Op onze website zijn honderden mandala’s te vinden die we hebben gevonden op het internet of die naar ons zijn toegestuurd door onze bezoekers. U kunt rondneuzen in de verschillende categorieën en daarna de kleurplaten uitprinten en beginnen met kleuren. Zoek een rustige en comfortabele plek uit om te gaan zitten en denk niet te veel na over de te gebruiken kleuren of bijpassende kleuren maar laat uw instinct u begeleiden. Nadat u bent begonnen aan de eerste kleur volgt de rest vanzelf. 1 kleur op een mandala nodigt de andere kleuren uit, net zoals een gast die vraag t om zijn vrienden mee te nemen naar uw feestje.
MENU
Over Mandala
Bij Favorieten
Disclaimer
Contact Opnemen
Privacy
Onze Partners
ADVERTENTIE
CATEGORIEËN
Mandala Bloemen
Mandala Dieren
Keltische Mandala
Geo Mandalas
Kerst Mandala
Kinder Mandalas